O altfel de zi

Sunday, June 18, 2006

TAINELE VISELOR


"Odata, Chuang Chou a visat ca era un fluture, zburand de ici-colo fericit si facand ce voia. Nu stia ca era Chuang Chou. Dintr-o data s-a trezit si era limpede ca era Chuang Chou. Dar nu stia daca era Chuang Chou, care visase ca era fluture, sau un fluture visand ca era Chuang Chou."


Oamenii trebuie sa stie cauza toturor lucrurilor, trebuie sa nascoceasca o poveste pentru toate .
Chiar si atunci cand dormim in creierul nostru are loc un soi de explozie a sinapselor , o nebunie controlata. Acea parte a creierului care inregistreaza imaginile sau sunetele se descarca exploziv jumatate din timpul cat dureaza somnul, chiar si atunci cand imaginile si sunetele nu sunt altceva decat niste idiotenii aleatorii, creierele noastre nu inceteaza sa incerce sa le combine in ceva rational, incearca sa creeze povesti in baza lor. Desi sunt prostii fara nici o legatura cu realitatea, le transformam in istorisiri aiuritoare, apoi le uitam. Dar si cand ni le amintim totusi incercam sa inventam povesti despre acele povesti aiuritoare, straduindu-ne sa le gasim locul potrivit in vietile noastre reale.
Ne macina o foame de raspunsuri, o foame de a da intelesuri, o foame de povesti.
Plasmuim fapte, modificam semnificatiile povestilor, transformam lucrurile astfel incat aceeasi amintire poate avea o mie de intelesuri diferite. Chiar pornind de la visurile noastre, uneori reusim sa nascocim din toata acea harababura ceva care straluceste.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home